Kuřecí samfaina

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Cuketa
  • 400 g Lilek
  • 800 g Rajčata
  • 1000 g Kuře
  • 60 ml Olej olivový
  • 125 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Paprika zelená
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 803 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 394 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 187.5 mg
  • Draslík 1577.1 mg
  • Vláknina 16488.2 mg
  • Vitamín A 16488.2 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 80.3 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce kuřete osolíme, ve větší pánvi rozpálíme olej a kuře na něm osmahneme do hněda. Vyjmeme z pánve, přidáme nasekanou cibuli a smažíme 10 minut, dokud nezesklovatí.

  • 2

    Přidáme oloupaný, na kostičky pokrájený lilek, na nudličky krájenou cuketu a papriku, smažíme ještě 10 minut, až zelenina změkne.

  • 3

    Přimícháme nasekané rajčata z konzervy, bobkový list, bylinky, víno, kuře, přivedeme k varu. Přiklopíme, zvolna vaříme asi 45 minut, dokud kuře a lilek nezměknou.

  • 4

    Podáváme teplé, dle chuti dosolené.

Komentáře k receptu