Ostré kuře s jablečným pyré

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Pepř cayenský
  • 15 g Paprika mletá pálivá
  • 350 g Kuřecí prsa
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 120 g Hroznové víno
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 100 g Jablečné pyré s broskvemi
  • 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 145 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 101.7 mg
  • Draslík 650.8 mg
  • Vláknina 4718.8 mg
  • Vitamín A 4718.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso obalíme ve směsi mouky, cayenského pepře a mleté papriky. Cibuli a kuřecí maso opékáme na másle zvolna asi 4 minuty.

  • 2

    Maso zaprášíme zbylou ochucenou moukou, zalijeme mlékem a omáčku přivedeme k varu. Omáčku mírně povaříme za častého míchání, aby zůstala hladká. Do omáčky vmícháme jablečné pyré a hroznové víno a pokrm vaříme ještě zhruba 20 minut.

  • 3

    Kuře rozdělíme na nahřáté talíře, pokapeme zakysanou smetanou, ozdobíme špetkou papriky a podáváme.

Komentáře k receptu