Lovecké kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 90 g Slanina vepřová
  • 40 g Petržel - nať
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 10 g Citronová kůra
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 10 g Šalvěj čerstvá
  • 60 g Paprika zelená
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 125 ml Víno červené
  • 75 ml Protlak rajčatový
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Kuře
  • 0.55 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 534 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 302 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 148.3 mg
  • Draslík 700.7 mg
  • Vláknina 4455 mg
  • Vitamín A 4455 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře rozdělíme na 8 dílů. Porce osolíme, posypeme pepřem a tymiánem, potom lehce poprášíme moukou. Přebytečnou mouku oklepneme.

  • 2

    Na velké pánvi rozehřejeme polovinu oleje, přidáme porce kuřete, slaninu a 10-12 minut je z obou stran dohněda osmahneme. Přendáme je do pekáče. Z pánve vylijeme tuk a důkladně ji vytřeme papírovým ubrouskem. Rozehřejeme zbylý olej, přidáme nakrájenou cibuli, zelenou papriku, polovinu drceného česneku a průběžně promícháváme zeleninu, 5 minut smažíme, až změkne, ale ještě nezačne měnit barvu. Děrovanou naběračkou ji přemístíme do pekáče. Na pánvi osmahneme čtvrcené žampiony a přidáme je do pekáče.

  • 3

    Na pánev nalijeme červené víno a 10 minut je povaříme, aby se svařilo asi na 4 polévkové lžíce. Přelijeme je do pekáče, kam přidáme i rajčata, protlak a šalvěj. Přikryjeme a 1 hodinu podusíme v předehřáté troubě při 180 °C.

  • 4

    Zbylý česnek smícháme s petrželovou natí, citronovou kůrou a kapary.

  • 5

    Směs přimícháme do pekáče a vše dobře prohřejeme, osolíme a opepříme. Zdobíme šalvějí a servírujeme.

Komentáře k receptu