Kuřecí guláš s cizrnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Mrkev kořen
  • 10 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 600 g Kuřecí stehna
  • 100 g Petržel kořen
  • 300 g Cizrna konzervovaná
  • 40 g Petržel kudrnka
  • 50 ml Olej olivový
  • 20 ml Ocet malinový
  • 1 ks Cibule
  • 5 dl Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 744 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 92 g
  • Sodík 1757 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 124.5 mg
  • Draslík 1264.2 mg
  • Vláknina 19110 mg
  • Vitamín A 19110 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory a zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky, cizrnu slijeme a necháme okapat. Kuřecí stehna osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji zprudka opečeme ze všech stran. Maso vyjmeme a na výpeku zpěníme cibuli nadrobno, přidáme brambory a zeleninu a restujeme asi 5 minut.

  • 2

    Maso ze stehen obereme od kosti a nakrájíme na kousky, přidáme k zelenině. Vmícháme cizrnu, zalijeme vývarem a zakryté pozvolna dusíme 30 minut na mírném ohni. Podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme malinovým octem a podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu