Kuře z údolí Auge

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kuře
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2.5 dl Calvados
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1331 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 91 g
  • Sodík 532 mg
  • Bílkoviny 84 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 481.4 mg
  • Draslík 843.1 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuře naporcujeme, osolíme, opepříme, zprudka je opečeme na části másla a potom pod pokličkou dodusíme.

  • 2

    Měkké kuře flambujeme calvadosem, zalijeme smetanou rozmíchanou se žloutky a odstavíme z ohně.

  • 3

    Nakonec do hotové omáčky po malých dávkách vmícháme zbylé máslo.

Komentáře k receptu