Kuře s petrželkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1200 g Kuře
  • 0.5 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 492 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 269 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 160 mg
  • Draslík 384.7 mg
  • Vláknina 91.8 mg
  • Vitamín A 91.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté kuře naporcujeme a zvolna opečeme na másle. Poté porce osolíme, opepříme, zalijeme trochou vařící vody a dusíme.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme na mísu. Šťávu zahustíme moukou, povaříme, přidáme lžíci jemně nasekané petrželky a lžičku citronové šťávy. Šťávu nalijeme na porce kuřete.

  • 3

    Podáváme s rýží nebo se smaženými bramborami.

Komentáře k receptu