Grilovaná kuřátka s citronem a estragonem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 650 g Kuře
  • 10 g Citronová kůra
  • 40 g Estragon
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 998 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 1211 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 258.8 mg
  • Draslík 1461.4 mg
  • Vláknina 10330 mg
  • Vitamín A 10330 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 80.2 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladá kuřata (o hmotnosti . do 600 g) obrátíme na prkénku břichem dospod, nůžkami na drůbež je rozstřihneme podél páteře a zploštíme. Kuřata důkladně osolíme.

  • 2

    Pod kůži na prsou kuřat vložíme na každou stranu snítku estragonu. Gril předehřejeme na poměrně vysokou teplotu. Štětcem na pečení kuřata potřeme olejem, rozložíme do pekáče nebo na grilovací plech a vložíme do předehřátého grilu tak, aby byla zhruba 13 cm daleko od tepelného zdroje. Grilujeme je asi 7 minut na každé straně dozlatova. Mezitím si připravíme glazuru: V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu a česnek, sůl a pepř a důkladně zamícháme. Potom rendlík odstavíme.

  • 3

    Kuřata potřeme glazurou, vrátíme do grilu a grilujeme znovu zhruba 7 minut na každé straně. V průběhu grilování je pravidelně potíráme glazurou, aby bylo maso pěkně šťavnaté. Grilovací jehlou

  • 4

    vyzkoušíme, zda je maso dobře propečené šťáva vytékající z místa vpichu musí být čirá. Hotová kuřata upravíme na talíře, ozdobíme snítkami čerstvého estragonu a plátky pomeranče a podáváme. Výborně se k nim hodí vařené nové brambory.

Komentáře k receptu