Dušené kuře Malika Káfúra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Kuře
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 4 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr moučkový
  • 1 špetka Tymián čerstvý
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 533 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 231.8 mg
  • Draslík 532.1 mg
  • Vláknina 3023.7 mg
  • Vitamín A 3023.7 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře očistíme, naporcujeme, nakrájíme na kousky a na rozpáleném oleji zprudka orestujeme. Maso vyjmeme a na oleji osmahneme dozlatova jemně nasekanou cibuli.

  • 2

    Přidáme všechno koření, cukr, osolíme a podlijeme vodou. Přivedeme k varu, vložíme zpět maso a dusíme doměkka.

  • 3

    Hotové kuře posypeme nadrobno nasekanými vařenými vajíčky.

Komentáře k receptu