Pečené kuře s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 400 g Rýže loupaná
  • 100 g Sýr Čedar
  • 5 ks Rajčata
  • 1 ks Kuře
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1015 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 359 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 240 mg
  • Draslík 790.5 mg
  • Vláknina 12439.8 mg
  • Vitamín A 12439.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře očistíme, naporcujeme, ochutíme částí soli a na přepuštěném másle opečeme dozlatova, poté ho vyndáme z pánve.

  • 2

    Rajčata oloupeme a nakrájíme na malé kousky, rajčatový protlak rozšleháme v misce s lžící vody.

  • 3

    Rajčata a protlak dáme do stejné pánve, ve které jsme pekli kuře, podle chuti přidáme skořici, pepř a sůl. Směs promícháme a vložíme do ní opečené kuřecí čtvrtky, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou v troubě doměkka.

  • 4

    V hrnci uvaříme v osolené vodě rýži. Uvařenou rozprostřeme na servírovací talíře a upěchujeme do vrstvy. Na ni pak dáme porce kuřete, polijeme šťávou z pánve a posypeme strouhaným čedarem.

Komentáře k receptu