Kuře dušené na víně s cibulí, česnekem a šalotkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Šalotka
  • 100 g Anglická slanina
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Kuře
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Víno červené
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 886 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 385 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 235.8 mg
  • Draslík 897.2 mg
  • Vláknina 1329.8 mg
  • Vitamín A 1329.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotky, česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.

  • 2

    Kuře rozporcujeme na 6 kousků, které omyjeme a osušíme.

  • 3

    V misce důkladně opepříme a osolíme mouku a obalíme v ní porce kuřete.

  • 4

    V pekáči rozehřejeme polovinu másla a olej, přisypeme kousky slaniny a nakrájenou šalotku, za stálého míchání osmažíme a vyjmeme z pekáče.

  • 5

    Pak v pekáči ze všech stran osmažíme maso, vrátíme do něj šalotku se slaninou, přidáme cibuli a česnek, vše promícháme a smažíme ještě 10 minut.

  • 6

    Do pekáče potom přilijeme víno a vše pod pokličkou 40 minut za občasného míchání dusíme.

  • 7

    Žampióny omyjeme, necháme je okapat, nakrájíme na plátky a osmažíme na zbylém másle, opepříme a osolíme. Osmažené je necháme okapat na papírovém ubrousku.

  • 8

    Maso s omáčkou rozdělíme na servírovací talíře, posypeme osmaženými žampiony a podáváme.

Komentáře k receptu