Dušené kuře s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 50 g Petržel - nať
  • 20 g Estragon
  • 500 ml Víno bílé
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Šalotka
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 kg Kuře
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.55 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 675 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 125 g
  • Sodík 462 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 154.2 mg
  • Draslík 853.2 mg
  • Vláknina 3239.5 mg
  • Vitamín A 3239.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Šalotky oloupeme a pokrájíme na kostičky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme také na kostičky.

  • 2

    V kastrolu zahřejeme 4 lžíce olivového oleje. Na olej vložíme nakrájenou slaninu, šalotky a mrkev. Opečeme a pak odložíme stranou. V kastrolu potom opečeme porce kuřete. Pak k nim přidáme estragon a opečenou slaninu, mrkev a šalotku. Zalijeme ryzlinkem a drůbežím vývarem. Počkáme, dokud vše nezačne vřít, a pak ztlumíme teplotu. Přikryjeme poklicí a dusíme 45 minut, dokud není kuře měkké. Odložíme estragon a porce kuřete vyjmeme. Do omáčky přidáme zakysanou smetanu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Pak omáčkou přelijeme kuřecí porce a ještě před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu