Kuře pečené se sardelovým másle a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Mouka polohrubá
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Sardelové řezy
  • 1 ks Kuře
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1153 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 1586 mg
  • Bílkoviny 90 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 385.9 mg
  • Draslík 1111.7 mg
  • Vláknina 868.5 mg
  • Vitamín A 868.5 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuře osušíme, stehýnka připneme k tělu, křídla zaklesneme nazad.

  • 2

    Vykostěné sardele utřeme s polovinou másla. Sardelovým máslem kuře potřeme a kousek vložíme do dutiny břišní.

  • 3

    Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na světlý odstín na druhé polovině másla, následně na cibuli vložíme kuře prsíčky dolů, opečeme je, obrátíme, mírně podlijeme a za častého polévání šťávou upečeme do měkka.

  • 4

    Jakmile je kuře upečené, vyjmeme jej, do šťávy přilijeme smetanu smíchanou s polohrubou moukou a povaříme. Hotovou šťávou přelijeme rozporcované kuře.

  • 5

    Jako přílohy podáváme jemné noky, knedlíky ze žemlí, těstoviny.

Komentáře k receptu