Myslivecká vajíčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Játra drůbeží
  • 30 g Žampiony čerstvé
  • 40 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 5 ml Omáčka sladkokyselá
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Šalotka
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 616 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 514.7 mg
  • Draslík 676.8 mg
  • Vláknina 1719.5 mg
  • Vitamín A 1719.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpustíme polovinu másla, drůbeží játra nakrájíme na nudličky, žampióny na plátky, šalotku nadrobno a na másle vše zprudka orestujeme. Osolíme a opepříme, zakápneme mysliveckou nebo divokou omáčkou, podlijeme vývarem, promícháme a dusíme, dokud se tekutina neodpaří.

  • 2

    Na jiné pánvi rozpustíme zbylé máslo, rozklepneme čtyři vejce a usmažíme jako volská oka.

  • 3

    Upravíme na dva talíře vždy po dvou vejcích a obložíme orestovanou směsí z první pánve. Na každý talíř ještě přidáme lžíci nakládaného hrášku bez nálevu.

Komentáře k receptu