Kuřecí křídla v pivní marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 800 g Kuřecí křídla
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 669 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 178 mg
  • Draslík 330.2 mg
  • Vláknina 190.7 mg
  • Vitamín A 190.7 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 49.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Marinádu připravíme smícháním prolisovaného česneku, sójové omáčky, oleje, pepře a chilli koření. Do pekáče vložíme kuřecí křídla, potřeme marinádou, podlijeme pivem a pod fólií necháme přes noc marinovat.

  • 2

    Druhý den přidáme ke křídlům máslo a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.

Komentáře k receptu