Kuře pečené na pomerančovém džusu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 200 ml Džus pomerančový
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 2 kávová lžička Mouka kukuřičná
  • 0.5 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 3 polévková lžíce Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 238 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 217 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 106.7 mg
  • Draslík 750.5 mg
  • Vláknina 1188.3 mg
  • Vitamín A 1188.3 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme marinádu - v mělké míse vyšleháme pomerančový džus s francouzskou hořčicí, muškátovým oříškem, pepřem, kořením kari a nastrouhanou pomerančovou kůrou. Kuřecí prsní řízky očistíme, hranou dlaně lehce naklepeme, vložíme do marinády a necháme je v ní 1-2 hodiny marinovat.

  • 2

    Do zapékací mísy nalijeme trochu marinády, přidáme kuřecí řízky a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Při této teplotě zapékáme kuřecí řízky nezakryté asi 30 minut, až maso změkne.

  • 3

    Mezitím v pánvi smícháme zbylou marinádu s kukuřičnou moukou rozmíchanou v drůbežím vývaru a na středním plameni omáčku zahříváme, až zhoustne. Když jsou řízky zapečené, slijeme výpek, přidáme ho k omáčce a ještě krátce spolu prohřejeme.

  • 4

    Zapečené řízky rozdělíme na talíře a servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu