Španělské ptáčky z kuřecího masa

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Olej stolní
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Párky mini
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 4 ks Anglická slanina
  • 1 hrst Olivy černé
  • 1 hrst Kapary sterilované
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1019 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 3662 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 264.3 mg
  • Draslík 1086.3 mg
  • Vláknina 7545.8 mg
  • Vitamín A 7545.8 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na větší plátky rozkrojíme kuřecí maso, naklepeme, osolíme, opepříme a hořčicí namažeme.

  • 2

    Položíme na ně proužek okurky, minipárek, 1/4 vejce a trochu kapary.

  • 3

    Zabalíme plátky a svážeme nití, obalíme v hladké mouce.

  • 4

    Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, vložíme závitky a ze všech stran pečeme.

  • 5

    Podlijeme vlažnou vodou, přidáme kapary a olivy a za stálého podlévání dusíme doměkka.

  • 6

    Šťávu můžeme zahustit moukou.

Komentáře k receptu