Kořeněné indické balti

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Ořechy Kešu
  • 200 g Quinoa
  • 400 g rajčata v plechovce
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 4 polévková lžíce Kari pasta
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 832 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1031 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 128 mg
  • Draslík 1301.3 mg
  • Vláknina 7749 mg
  • Vitamín A 7749 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na tenké plátky. Opékáme ji na oleji 5 minut na mírném plameni. Poté ji odložíme na talíř.

  • 2

    Kuřecí prsa seřízneme tak, aby byla všude stejně tlustá a pak opečeme na pánvi z obou stran. Přidáme k nim kari pastu, quinou a cibule. Pár minut opékáme a přidáme rajčata v plechovce a vývar. Dobře promícháme. Vaříme 25 minut.

  • 3

    Nakonec vmícháme nahrubo nasekané, nasucho na pánvi opečené kešu ořechy.

  • 4

    Podáváme posypané koriandrem.

Komentáře k receptu