Kašmírské kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 50 g Mandle
  • 5 g Sůl
  • 5 g Zázvor celý
  • 5 g Chilli omáčka
  • 850 g Kuřecí stehna
  • 60 g Kari pasta
  • 5 g Kmín římský
  • 10 g Koriandr čerstvý
  • 500 ml Jogurt bílý
  • 50 ml Vývar drůbeží
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 668 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 758 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 194.3 mg
  • Draslík 791.9 mg
  • Vláknina 4770 mg
  • Vitamín A 4770 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 5.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí stehna rozdělíme na dvě části, maso několikrát nařízneme ostrým nožem a dáme do velké mísy. Bílý jogurt smícháme s kari pastou a směsí rovnoměrně obalíme kuřecí maso. Mísu přikryjeme a maso necháme nejméně hodinu v chladničce odležet.

  • 2

    Na velké hluboké pánvi rozehřejeme olej a opékáme na něm 4-5 minut na mírném ohni cibuli a česnek.

  • 3

    Na pánev přidáme římský kmín, zázvor a chilli pastu a vše za stálého míchání asi minutu zahříváme.

  • 4

    Potom přidáme kuřecí maso a zvolna je ze všech stran zhruba 10 minut opékáme dozlatova. Marinádu zbylou v míse nalijeme na pánev, přidáme kuřecí vývar, mleté mandle a sůl.

  • 5

    Pánev přikryjeme pokličkou a pokrm zvolna dusíme zhruba 15 minut tak, aby kuřecí maso bylo křehké a měkké.

  • 6

    Kašmírské kuře rozdělíme na talíře a ozdobíme koriandrem. Jako příloha je nejvhodnější rýže. Pokrm můžeme doplnit nakládanou zeleninou.

Komentáře k receptu