Vaječná omeleta na malajský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Šunka kuřecí Velkopavlovická
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 6 ks Žampiony čerstvé
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 2 plátek Chléb celozrnný pšeničný
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 598 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 502.7 mg
  • Draslík 394.8 mg
  • Vláknina 9268.4 mg
  • Vitamín A 9268.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky kuřecí šunky pokrájíme na proužky široké 1-2cm. Mladé jarní očištěné cibule pokrájíme na kroužky. Čerstvé žampióny očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    V misce rozšleháme vejce se solí. V pánvi rozehřejeme olej s máslem, na něm vysmažíme žampióny. Vyjmeme je z omastku, dáme je do misky a na chvilku odložíme. Na ten samý omastek dáme pokrájené cibulky, posypeme je zázvorem a za stálého míchání cibuli zpěníme. Přidáme pokrájenou šunku, houby, sójovou omáčku podle chuti a pepř. Vše promícháme, společně smažíme 1 minutu. Pak směs zalijeme rozšlehanými vejci, vařečkou směs nadzdvihneme, aby se vejce dostala i na dno. Omeletu upečeme z jedné strany dozlatova, pak ji širokou plochou naběračkou opatrně nabereme, otočíme a osmažíme z druhé strany dazlatova. Rozkrojíme ji na polovinu, dáme na talíře a hned servírujeme s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu