Slepice na kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Slepice
  • 4 ks Nové koření celé
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 1 polévková lžíce Kari koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 682 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 684 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 252.3 mg
  • Draslík 703 mg
  • Vláknina 919.7 mg
  • Vitamín A 919.7 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou slepici naporcujeme a uvaříme v osolené vodě.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a opečeme na ní porce slepice. Osolíme, opepříme, okořeníme špetkou muškátového oříšku, kari kořením, novým kořením a nakonec přidáme kečup.

  • 3

    Potom vše podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka.

Komentáře k receptu