Slepice na paprice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 2500 g Slepice
  • 30 g Sůl
  • 150 g Tuk
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 622 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1358 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 211.3 mg
  • Draslík 547.1 mg
  • Vláknina 2432 mg
  • Vitamín A 2432 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slepice očistíme, opláchneme, rozporcujeme, nasekneme v kloubech a osolíme.

  • 2

    Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme ji dorůžova na třetině dávky tuku. Přidáme papriku a po zpěnění zalijeme částí vody. Uvedeme do varu. Do vařícího základu vložíme slepice, dusíme je téměř doměkka a potom je vyjmeme.

  • 3

    Základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, rozředíme vodou, dobře rozšleháme a za občasného prošlehání nejméně 20 minut zvolna vaříme.

  • 4

    V polovině varu do omáčky přilijeme mléko a smetanu, omáčku přisolíme, dovaříme a procedíme na porce dušených slepic.

  • 5

    Nakonec omáčku spolu se slepičím masem ještě krátce podusíme.

Komentáře k receptu