Polévka slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 378 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 69 g
 - Sodík 381 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 123.3 mg
 - Draslík 1262.6 mg
 - Vláknina 14635.7 mg
 - Vitamín A 14635.7 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 126.4 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou polovinu slepice rozčtvrtíme, křídlo i stehno nakrojíme v kloubu.
 - 
                                2
Dáme do hrnce a zalijeme vodou tak, až bude zcela ponořena. Osolíme,přidáme celou cibuli a vaříme skoro do měkka. Přidáme nakrájenou zeleninu a dovaříme do měkka.
 - 
                                3
Slepici z vývaru vyndáme, vývar zcedíme a zavaříme s nudlemi. Po odstavení posypeme petrželovou natí a popřípadě přidáme nakrájené slepičí maso.