Slepičí polévka s pivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 120 g Celer bulvový
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Nové koření celé
  • 0.5 ks Slepice
  • 3 ks Pepř černý celý
  • 2 ks Petržel kořen
  • 5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 297 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 95 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 92.5 mg
  • Draslík 700.1 mg
  • Vláknina 13704.5 mg
  • Vitamín A 13704.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou slepici, kořenovou zeleninu, cibuli, sůl a koření vložíme do hrnce se studenou vodou a vaříme doměkka.

  • 2

    Vývar přecedíme do jiného hrnce, přilijeme pivo, cukr, skořici, citronovou šťávu a převaříme. Maso ze slepice pokrájíme na kousky, kořenovou zeleninu na kostky, vložíme do polévky a necháme dojít k varu, aby se maso prohřálo.

  • 3

    Podáváme s jemně sekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu