Slepičí maso s dýní a zeleninou na broskvích
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
 - 50 g Datle
 - 200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 200 g Chřest bílý
 - 50 g Med včelí
 - 50 g Olej stolní
 - 500 g Dýně
 - 200 g Karotka
 - 100 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Kmín římský
 - 1 kávová lžička Máta
 - 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
 - 2 ks Broskve
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 kg Slepice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 275 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 128 mg
 - Draslík 1084.1 mg
 - Vláknina 10960.2 mg
 - Vitamín A 10960.2 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.8 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slepičí naporcované a osolené maso opečeme na oleji. K opečenému masu přidáme celer a dýni nakrájené na kostičky, podlejeme vínem a zvolna dusíme. Umletým kořením maso okořeníme a přidáme mátu a hrášek. Karotku a chřest uvaříme zvlášť ve vodě s medem a přidáme k masu.
 - 
                                2
Broskve a datle vypeckujeme a prohřejeme je na zbytku vína s medem.