Slepičí polévka slovenská
Suroviny
- 60 g Celer bulvový
 - 60 g Cibule
 - 60 g Mrkev kořen
 - 10 g Sůl
 - 60 g Houby čerstvé
 - 400 g Hovězí maso přední
 - 1000 g Slepice
 - 20 g Paprika mletá sladká
 - 4 g Pepř černý celý
 - 100 g Paprika zelená
 - 60 g Petržel kořen
 - 20 g Petržel kudrnka
 - 120 g Protlak rajčatový
 - 3 stroužek Česnek
 - 3 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 510 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 98.8 mg
 - Draslík 497.3 mg
 - Vláknina 3756.2 mg
 - Vitamín A 3756.2 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slepici bez drobů vložíme do hrnce, přidáme kousek hovězího masa, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Osolíme, přidáme celý pepř a vaříme nejméně dvě hodiny. Slepici a maso vyndáme, obereme od kosti, nakrájíme na menší kousky a vrátíme do vývaru. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky, papriky bez jádřinců na proužky, houby na plátky, česnek prolisujeme. Všechno nasypeme do polévky, přidáme mletou papriku, rajčatový protlak, kroužky cibule a dovaříme. Porce polévky posypeme posekanou petrželkou.