Slepice v leču
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 545 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 97.6 mg
 - Draslík 558 mg
 - Vláknina 5620 mg
 - Vitamín A 5620 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.8 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na sádle usmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Podlijeme trochou vody a na tento základ naskládáme porce slepice, osolíme a pozvolna dusíme, podléváme podle potřeby vodou.
 - 
                                2
V jiném hrnci vyškvaříme slaninu na kostičky, přidáme cibuli nadrobno, až zesklovatí vhodíme papriku a rajčata nakrájená na kousky a dusíme do poloměkka. Osolíme, přidáme hotové slepičí maso obrané od kostí a ještě 10 minut podusíme společně.