Slepice na liškách
Suroviny
- 800 g Slepice
 - 150 g Slanina vepřová
 - 10 g Sůl
 - 4 g Pepř černý mletý
 - 3 g Nové koření celé
 - 300 g Lišky čerstvé
 - 60 g Celer bulvový
 - 60 g Mrkev kořen
 - 60 g Petržel kořen
 - 5 g Sádlo škvařené
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 2 ks Bobkový list
 - 2 ks Cibule
 - 2 dl Smetana 16% (pochoutková)
 - 5 dl Vývar drůbeží
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 1220 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 139.1 mg
 - Draslík 459.2 mg
 - Vláknina 3372.3 mg
 - Vitamín A 3372.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na sádle osmahneme 1 cibuli nakrájenou na kostičky dozlatova, přidáme nastrouhanou mrkev, celer a petržel, bobkový list, nové koření, sůl a pepř a necháme krátce podusit.
 - 
                                2
Zatím prošpikujeme slepičí stehna slaninou, osolíme a na rozpáleném oleji opečeme zprudka ze všech stran. Potom vložíme na zeleninový základ, podlijeme vývarem a zakryté necháme dusit asi 45 minut doměkka. Podle potřeby podléváme.
 - 
                                3
Na másle zpěníme 1 cibuli nadrobno, přidáme nakrájené lišky a orestujeme 6 minut za stálého míchání. Zalijeme smetanou a za občasného promíchání necháme povařit do zhoustnutí. Liškovou směs vmícháme k masu, dosolíme a podáváme.