Perlička vařená v mléce s omáčkou z červeného vína

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Perlička
  • 20 g Zázvor celý
  • 10 g Cukr krupice
  • 5 g Solamyl
  • 350 ml Víno červené
  • 50 ml Olej olivový
  • 800 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Artyčoky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1317 kcal
  • Sacharidy 226 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 2138 mg
  • Bílkoviny 98 g
  • Uhlovodany 217 g
  • Cholesterol 177.5 mg
  • Draslík 8147 mg
  • Vláknina 216200 mg
  • Vitamín A 216200 mg
  • Vitamín B6 2.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 234.3 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vinnou omáčku připravíme tak, že červené víno s cukrem necháme cca 20min vařit na živém ohni, dokud se nezredukuje cca na polovinu množství.

  • 2

    Maso z perličky nakrájíme na kusky a 2-3min orestujeme na 30ml rozpáleného oleje. Ochutíme solí a zalijeme mlékem. Po 15min maso z mléka vyjmeme a tekutinu necháme vařit dalších cca 10min. Přidáme nastrouhaný zázvor a dochutíme solí. Poté perličku vrátíme do hrnce, povaříme ještě 1min a odstavíme.

  • 3

    Mezitím očistíme artyčoky, rozkrojíme je na 4 části a orestujeme na zbylém oleji. Zalijeme naběračkou vody a necháme dusit cca 8min.

  • 4

    Vinnou omáčku zahustíme maizenou rozpuštěnou v trošce vody a asi 1min povaříme.

  • 5

    Maso rozdělíme na talíře a podáváme spolu s artyčoky a omáčkou.

Komentáře k receptu