Námořnická omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 30 g Žampiony čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Vývar rybí
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 356 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1840 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 394.2 mg
  • Draslík 631.1 mg
  • Vláknina 2426 mg
  • Vitamín A 2426 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a zpěníme na másle. Přidáme očištěné, drobně nakrájené žampiony a podusíme.

  • 2

    Potom vše zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme rybím vývarem. Podle chuti osolíme a krátce povaříme.

  • 3

    Hotovou omáčku zjemníme žloutkem.

Komentáře k receptu