Telecí ragú po curyšsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Telecí kýta
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 385 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 114.1 mg
  • Draslík 656.7 mg
  • Vláknina 952.8 mg
  • Vitamín A 952.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky, které obalíme v hladké mouce.

  • 2

    V pánvi na rozpuštěném másle mírně osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme nudličky masa a za stálého míchání je rychle opečeme. Vyjmeme z pánve a necháme na teplém místě.

  • 3

    Výpek rozředíme vínem, několika lžícemi vývaru a necháme trochu svařit. Opečené maso osolíme, opepříme, za stálého míchání prohřejeme v omáčce. Ihned podáváme.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou restované brambory.

Komentáře k receptu