Cizrna s mangoldem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cizrna
  • 250 g Mangold
  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 stroužek Česnek
  • 2.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 606 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 998.4 mg
  • Vláknina 28806.8 mg
  • Vitamín A 28806.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.9 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cizrnu namočíme přes noc do vody, slijeme, propláchneme, dáme do hrnce, přidáme mrkev na kostičky, petrželku, bobkový list, poloviční množství nasekané cibule, 750 ml vody a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, dokud nebude zelenina téměř měkká. Přidáme 2 lžičky soli, polovinu oleje a vaříme ještě 10 minut.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a osmahneme na něm nasekaný česnek a zbylou cibuli. Přidáme nasekaná rajčata a vaříme 5 minut.

  • 3

    Rajčatovou omáčku vmícháme spolu s nasekaným mangoldem do cizrnové směsi a vaříme 5 minut, dokud mangold nezměkne. Osolíme a podáváme posypané vařeným vejcem natvrdo.

Komentáře k receptu