Sremský čevab

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Skopová plec
  • 400 g Vepřová plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 6 ks Cibule
  • 8 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Paprika mletá pálivá
  • 5 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 440 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 180 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 47.3 mg
  • Draslík 554 mg
  • Vláknina 3911.7 mg
  • Vitamín A 3911.7 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 96.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté vepřové a skopové maso nakrájíme na kousky. Omyté papriky, zbavené semínek, nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli na kolečka a oloupaný česnek nasekáme. Všechnu zeleninu promícháme s masem, osolíme, opepříme a okořeníme paprikou. Promícháme a necháme asi 2 hodiny přikryté stát.

  • 2

    Směs vložíme do kastrolu na zahřátý olej (nebo sádlo) a za občasného podlévání zvolna dusíme doměkka.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu