Provensálské jehněčí ragú
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 836 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 65 g
 - Sodík 470 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 144 mg
 - Draslík 1279.9 mg
 - Vláknina 14355.2 mg
 - Vitamín A 14355.2 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.1 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek a cibuli oloupeme, cibuli nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. Lilky omyjeme a nakrájíme na kostky.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme 7 lžic oleje, přidáme cibuli, lilky a za občasného promíchání je opečeme. Přidáme rajčata i se šťávou, osolíme, okořeníme provensálským kořením, zalijeme vínem a zakryté dusíme asi 25 minut.
 - 
                                3
Jehněčí hřbet zbavíme tuku, šlach a nakrájíme ho na kostky. Na pánvi rozpálíme zbylý olej a maso v něm ze všech stran opečeme, asi 5 minut. Přidáme česnek a 5 minut před koncem dušení přidáme maso i s vypečeným tukem k zelenině.
 - 
                                4
Ragú dle chuti okořeníme, přidáme nasekanou petrželku a nandáme na talíře. Ihned podáváme.