Salát z olihní, fazolí a s kaviárem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Kaviár
  • 200 g Cuketa
  • 150 g Fazole bílé
  • 250 g Olihně
  • 70 ml Olej olivový
  • 250 ml Vývar rybí
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Česnek
  • 1 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 376 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 797 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 174.6 mg
  • Draslík 1057.2 mg
  • Vláknina 13280.8 mg
  • Vitamín A 13280.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Necháme fazole 12 hodin bobtnat v míse s dostatečným množstvím studené vody. Potom scedíme, nasypeme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme oloupaný stroužek česneku a bobkový list a pomalu uvedeme vodu do varu. Při mírné teplotě vaříme fazole asi 1 hodinu a ke konci vaření osolíme.

  • 2

    Dáme vařit rybí vývar. Olihně vykucháme, stáhneme kůže, odstraníme oči a zobáčky, omyjeme a 2-3 minuty povaříme v rybím vývaru. Scedíme

  • 3

    a odložíme stranou.

  • 4

    Odkrojíme z cuket stopky, cukety omyjeme, pokrájíme na tenká kolečka a 2 minuty povaříme v osolené vodě. Scedíme, vysypeme na kuchyňskou utěrku a osušíme. V misce smícháme citronovou šťávu se solí a pepřem, přiléváme olej a vidličkou vyšleháme hladkou zálivku.

  • 5

    Scedíme fazole, nasypeme do mísy a zalijeme polovinou připravené zálivky. Do jiné mísy dáme olihně a kolečka cuket. Zalijeme zbytkem zálivky a přidáme fazole. Promícháme, přendáme na servírovací mísu, posypeme kaviárem a podáváme.

Komentáře k receptu