Jehněčí kotlety přírodní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 41 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 800 g Jehněčí kotlety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.94 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 567 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 317 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 150 mg
  • Draslík 737.2 mg
  • Vláknina 4479.8 mg
  • Vitamín A 4479.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi s rozehřátým máslem a olejem opékáme jehněčí kotlety asi 5 minut z každé strany.

  • 2

    Snítky čerstvého rozmarýnu opláchneme, osušíme a otrháme. Posypeme jimi kotlety a smažíme dalších 5 minut.

  • 3

    Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Přisypeme ke kotletám, přidáme sůl a pepř a opékáme maso 1 minutu.

  • 4

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu