Kávová zmrzlina

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Sýr Ricotta
  • 100 g Čokoláda hořká
  • 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
  • 0.75 hrnek Káva instantní
  • 0.5 hrnek Skořice mletá
  • 5 polévková lžíce Jogurt nízkotučný
  • 6 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 22.9 mg
  • Draslík 2061.1 mg
  • Vláknina 37733.3 mg
  • Vitamín A 37733.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nastrouháme čokoládu a odložíme ji. Sýr ricotta, jogurt a cukr rozmixujeme na hladkou kaši, dáme do misky a smícháme s kávou, skořicí, vanilkovým extraktem a nastrouhanou čokoládou.

  • 2

    Hmotu upravíme do nádoby a 90 minut mrazíme. Potom ji vyjmeme, dáme do misky a důkladně ušleháme. Vrátíme do nádoby a znovu uložíme na 90 minut do mrazáku.

  • 3

    Uvedený postup šlehání a mrazení ještě jednou opakujeme. Hotovou zmrzlinu upravíme do misek, ozdobíme hoblinkami čokolády a podáváme.

Komentáře k receptu