Hovězí žebra grilovaná

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Hovězí žebra
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Omáčka tatarská
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 kávová lžička Koření grilovací
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1170 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 110 g
  • Sodík 347 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 231.1 mg
  • Draslík 659.7 mg
  • Vláknina 266.5 mg
  • Vitamín A 266.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí žebra nasekáme, vložíme do osolené vody a vaříme doměkka hodinu a půl. Maso obereme, vložíme do pekáčku, přidáme 2 lžíce sádla, mletý pepř, mletou papriku a vložíme do trouby. Zapneme horní gril a pečeme 20 minut. Během pečení poléváme tukem z pekáčku. Můžeme péct i na venkovním grilu, kdy potíráme maso rozpuštěným máslem, ve kterém jsme rozmíchali grilovací koření.

  • 2

    K masu se hodí všechny pikantní omáčky.

Komentáře k receptu