Pečená hovězí žebra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 93 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Mouka pšeničná hladká
  • 70 ml Voda pitná
  • 200 ml Chilli omáčka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.25 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1.5 kg Hovězí žebra
  • 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1294 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 103 g
  • Sodík 2468 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 266.3 mg
  • Draslík 1336.8 mg
  • Vláknina 5895 mg
  • Vitamín A 5895 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí žebra rozsekneme na poloviny, opláchneme, odkrojíme z nich přebytečný tuk, osušíme a obalíme v mouce, cibuli a sterilované okurky nakrájíme nadrobno.

  • 2

    V silnostěnném kastrole, který můžeme použít i na pečení v troubě, na rozpáleném oleji osmažíme žebra z obou stran, až maso zhnědne. Poté žebra vyjmeme, z kastrolu slijeme téměř všechen tuk, na zbylý vhodíme cibuli, osmažíme dozlatova, poté osolíme, vmícháme tymián, pepř, oregano, promícháme, přelijeme vodou a chilli omáčkou, vmícháme okurky a odložená žebra. Pod poklicí směs dusíme zhruba 10 minut.

  • 3

    Kastrol vložíme do vyhřáté trouby a pod poklicí pečeme zhruba 1 hodinu. Upečená žebra ihned podáváme.

Komentáře k receptu