Zelné závitky vařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 153 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 1128 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 49.9 mg
 - Draslík 320.2 mg
 - Vláknina 6586.7 mg
 - Vitamín A 6586.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ze zelí odloupneme svrchní povadlé listy a vybereme šest větších zdravých listů. Spaříme je horkou vodou a necháme okapat. Dalších šest listů nakrájíme nadrobno a vložíme do mísy, přidáme dušenou rýži, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, pepř, vejce a strouhaný sýr. Vše promícháme a tuto směs poklademe přiměřeně na spařené listy, zabalíme do závitku a obalíme gázou, nebo obvazem. Provázek by je rozřízl. Závitky vložíme do vroucího vývaru, osolíme a vaříme 10 minut.
 - 
                                2
Hotové závitky zbavíme obvazu.