Smažené rolády s masem
Suroviny
- 200 g Vepřové maso pečené
 - 100 g Strouhanka
 - 4 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 150 g Mouka polohrubá
 - 3 g Sůl
 - 0.4 g Máslo čerstvé
 - 50 g Petržel kudrnka
 - 1 ks Rohlíky bílé
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Citrony
 - 1.5 dl Mléko polotučné
 - 1.2 dl Voda pitná
 - 0.42 dl Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 700 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 937 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 242.9 mg
 - Draslík 290.9 mg
 - Vláknina 9332 mg
 - Vitamín A 9332 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.7 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce, mléko a mouku ušleháme metlou v míse, přilijeme vodu, osolíme a vymícháme do hladkého těsta. Rozpálenou pánev potřeme máslem a usmažíme menší slabé omelety.
 - 
                                2
Housku nakrájenou na kostičky namočíme v mléce, přidáme nakrájenou cibuli a pečené maso a všechno umeleme na masovém strojku. Do hmoty přidáme bílek, osolíme, opepříme a vzniklou nádivku rozprostřeme na omelety. Omelety svineme do pevné rolády, namočíme ve vejci, obalíme ve strouhance a osmažíme na rozpáleném oleji. Podáváme ozdobené petrželkou a kolečkem citronu.