Koláč hovězí s mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 675 g Brambory
  • 450 g Hovězí maso mleté
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Celer - nať
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 dl Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 3 polévková lžíce Mléko nízkotučné
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 403 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 187 g
  • Sodík 516 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 1216.3 mg
  • Vláknina 14253 mg
  • Vitamín A 14253 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké pánvi smažíme bez tuku mleté hovězí maso cca 4 minuty. Přidáme pokrájenou cibuli, česnek a smažíme 5 minut. Přidáme mouku a minutu smažíme. Vmícháme hovězí vývar, rajčatový protlak, lžíci petrželky, vorčestr a celer. Osolíme, opepříme, přivedeme směs k varu a vaříme 25 minut. Poté přemístíme do zapékací mísy.

  • 2

    V hrnci s vařící vodou povaříme brambory a mrkev 10 minut. Obě ingredience scedíme a poté rozmačkáme na kaši. Přidáme do kaše máslo, mléko, zbývající petrželku a přemístíme do zapékací mísy na masovou směs, abychom ji úplně zakryli.

  • 3

    Pečeme v předehřáté troubě 45 minut. Podáváme horké.

Komentáře k receptu