Špíz z jehněčí kýty marinované v černém pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 916 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 70 g
 - Sodík 969 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 183 mg
 - Draslík 887.2 mg
 - Vláknina 2931.3 mg
 - Vitamín A 2931.3 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kýtu očistíme, odblaníme a nakrájíme na kostky, opepříme a osolíme a vložíme do marinády.
 - 
                                2
Maso pod fólií necháme přes noc marinovat.
 - 
                                3
Druhý den nakrájíme slaninu na plátky, cibuli na kolečka a spolu s masem střídavě napichujeme na jehly.
 - 
                                4
Vše potřeme olejem a grilujeme. Během grilování potíráme marinádou.
 - 
                                5
Marinádu připravíme smícháním rozdrceného česneku s pivem.