Černý kořen se sýrovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 500 g Černý kořen
  • 500 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 233 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 123.4 mg
  • Draslík 520.9 mg
  • Vláknina 9202.5 mg
  • Vitamín A 9202.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 781.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný, na kousky nakrájený černý kořen uvaříme v osolené vodě doměkka.

  • 2

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme v kastrole na másle, vsypeme mouku a připravíme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme ji mlékem a chvíli povaříme. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Nakonec přidáme žloutek rozmíchaný ve smetaně a nastrouhaný sýr.

  • 3

    Omáčku promícháme s uvařeným černým kořenem a podáváme.

Komentáře k receptu