Hřbet z muflona s višněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Kompot brusinkový
  • 250 g Višně
  • 120 ml Víno červené
  • 80 ml Voda pitná
  • 22.22 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1.2 kg Mufloní maso
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 490 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 117.1 mg
  • Vláknina 1600 mg
  • Vitamín A 1600 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V rendlíku svaříme vypeckované višně, brusinkový kompot, červené víno a cukr. V troše vody rozšleháme Solamyl a omáčku zahustíme. Necháme ji krátce povařit.

  • 2

    Hřbet vykostíme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, lehce obalíme v mouce a usmažíme na rozpáleném oleji.

  • 3

    Plátky servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu