Špízy ze svíčkové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Hovězí svíčková
  • 10 g Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 1 dl Likér mandlový - Amaretto
  • 0.5 dl Omáčka sojová pikantní
  • 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • 4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 434 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 56 mg
  • Draslík 514.6 mg
  • Vláknina 627.3 mg
  • Vitamín A 627.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 7.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze 2 pomerančů vymačkáme šťávu do misky, přidáme oloupaný a rozmačkaný česnek, přilijeme likér, sójovou omáčku, nastrouhaný zázvor, podle chuti pepř a dobře promícháme. Do marinády naskládáme na kostky nakrájené maso, přiklopíme a v lednici necháme celou noc.

  • 2

    Špejle namočíme ve studené vodě, aby se při grilování nespálily.

  • 3

    Kostky masa vyndáváme z marinády a napichujeme na připravené špejle. Grilovací rošt potřeme olejem, gril rozpálíme na vysokou teplotu a naskládáme špízy, které opékáme po každé straně asi 30 minut. Po celou dobu pečení špízy potíráme zbylou marinádou.

  • 4

    Špízy ihned z grilu pokládáme na talíř, posypeme oreganem a podáváme.

Komentáře k receptu