Krokety z vařeného masa a brambor
Suroviny
- 500 g Hovězí maso vařené
 - 60 g Mrkev kořen
 - 60 g Celer bulvový
 - 60 g Petržel kořen
 - 200 g Brambory
 - 5 g Majoránka
 - 150 g Strouhanka
 - 20 ml Mléko polotučné
 - 20 ml Hořčice
 - 1 ks Rohlíky bílé
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 dl Smetana 12% (konzumní)
 - 2 dl Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 607 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 68 g
 - Sodík 245 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 172.1 mg
 - Draslík 289.3 mg
 - Vláknina 5813.3 mg
 - Vitamín A 5813.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.4 mg
 - Vitamín E 3.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse namočíme nakrájený rohlík do mléka, přidáme prolisovaný česnek, majoránku, sůl, vejce, smetanu a hořčici. Vařené maso, brambory a kořenovou zeleninu umeleme na masovém strojku a vsypeme ke směsi. Vše důkladně promícháme, vytvoříme hustší hmotu, připadně přidáme strouhanku. Z hmoty tvoříme oválné krokety, které obalíme ve strouhance a osmažíme na rozpáleném oleji do zlatova.