Mražený pudink

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 60 g Meruňky sušené
  • 125 g Cukr krupice
  • 60 g Třešně kandované
  • 150 g Lučina smetanový sýr
  • 200 g Švestky sušené vypeckované
  • 450 ml Mléko plnotučné
  • 450 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Koňak Armaňak
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 32 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 159.5 mg
  • Draslík 116.6 mg
  • Vláknina 1545 mg
  • Vitamín A 1545 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 349.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Švestky, meruňky a kandované třešně naložíme do koňaku. Zakryjeme a necháme 8 hodin nabobtnat.

  • 2

    Ušleháme vejce s cukrem. Mléko zahřejeme v hrnci skoro k varu. Zamícháme je do vaječného základu.

  • 3

    Mléko s vejci a cukrem vlijeme zpět do hrnce. Vaříme zvolna za stálého míchání, až pěna zmizí a krém zhoustne. Nenecháme vzkypět, ihned sejmeme ze sporáku a dáme vychladnout.

  • 4

    Vyšleháme 300 ml šlehačky. Zašleháme do ní lučinu. Vmícháme do vaječného krému a přidáme ovoce namočené v koňaku.

  • 5

    Vše dáme do mělké mrazuvzdorné nádoby a necháme 2 hodiny mrazit, až krém začne tuhnout, ale ještě je trochu měkký.

  • 6

    Dobře ji promícháme, aby se ovoce oddělilo. Vrátíme ji do nádoby a necháme mrazit ještě 3 hodiny, až úplně ztuhne. Asi 20 minut před podáváním vyjmeme krém a necháme ho v chladničce, aby trochu změkl. Vyklopíme ho na mísu a polijeme ne zcela dohusta ušlehanou zbývající šlehačkou. Rozkrájíme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu