Skopová plec s cibulovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 g Nové koření celé
  • 600 g Skopová plec
  • 5 g Sůl
  • 140 g Cibule
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 10 g Cukr krupice
  • 5 g Sůl
  • 40 ml Ocet kvasný lihový
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 200 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 640 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 1146 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 35.5 mg
  • Draslík 259.8 mg
  • Vláknina 1579.8 mg
  • Vitamín A 1579.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci uvedeme vodu k varu. Omyté maso vložíme do hrnce, přidáme ocet, bobkový list, nové koření a pomalu vaříme. Uvařené maso nakrájíme na porce.

  • 2

    Omáčka: jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, zasypeme moukou, přilijeme vlažný vývar a rozšleháme. Potom povaříme, vlijeme smetanu, ochutíme octem, solí a cukrem.

Komentáře k receptu