Jehněčí s fíkovým salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Fíky čerstvé
  • 9 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 1000 g Jehněčí kýta
  • 80 g Olivy černé
  • 5 g Rozmarýn čerstvý
  • 4 g Koriandr čerstvý
  • 125 g Roketa
  • 100 ml Olej olivový
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 20 ml Olej sezamový
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 871 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 1726 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 165 mg
  • Draslík 999.8 mg
  • Vláknina 6258.5 mg
  • Vitamín A 6258.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do igelitového sáčku vložíme olivový olej, koriandr, sůl, pepř, rozmarýn a česnek, důkladně protřepeme. Jehněčí maso nakrájíme na plátky, naklepeme a vložíme do sáčku k marinovací směsi, promneme, aby se maso spojilo s marinovací směsí a uzavřeme sáček. Necháme 4 hodiny v chladnu uležet.

  • 2

    Plátky potom rozložíme na gril a 10 minut opečeme z obou stran. Mezitím si připravíme salát, omyjeme listy rokety, nakrájíme fíky, olivy, promícháme a zalijeme dresinkem z oleje, citronové šťávy, soli a pepře.

Komentáře k receptu