Makarony s krůtím masem
Suroviny
- 500 g Krůtí maso
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 150 g Smetana 12% (konzumní)
 - 500 g Špagety, Makarony
 - 150 g Sýr Parmezán
 - 2 kávová lžička Ocet vinný
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Chilli paprička
 - 2 ks Rajčata
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 stroužek Česnek
 - 5 l Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 899 kcal
 - Sacharidy 106 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 1281 mg
 - Bílkoviny 60 g
 - Uhlovodany 104 g
 - Cholesterol 115.5 mg
 - Draslík 1040.5 mg
 - Vláknina 12292.2 mg
 - Vitamín A 12292.2 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 42.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme a nasekáme česnek a cibuli.
 - 
                                2
Očistíme celer, nakrájíme na jemné plátky, a povaříme asi 4 minuty a prudce ochladíme.
 - 
                                3
Cibuli a česnek podusíme na 2 lžících oleje. Přidáme rajčata z konzervy včetně šťávy a na tenká kolečka nakrájené chilli papričky. Na mírném ohni vše vaříme 20 minut. Osolíme a ochutíme pepřem, octem a cukrem.
 - 
                                4
Uvaříme těstoviny.
 - 
                                5
Maso nakrájené na proužky opečeme na zbylém oleji.
 - 
                                6
Oloupeme rajčata a nakrájíme je.
 - 
                                7
Do omáčky vlijeme smetanu a dobře promícháme.
 - 
                                8
Maso, rajčata, celer a omáčku dáme na těstoviny a posypeme parmazánem.